Kesäkuun Helmetti-teemaksi tuli Pikkuprinssi-satu.
Tässäpä aihe pähkinänkuoressa:

Pikku prinssi (ransk. Le Petit Prince) on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema romaani. Kirja kertoo vertauksien avulla ihmisen onnen tavoittelusta. Pikku prinssi on noussut lähes kulttimaineeseen kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Kirja mielletään usein satukirjaksi, joka tarjoaa elämänfilosofiaa kaikenikäisille. Kirja kritisoi "aikuisten maailmaa" ja onkin omistettu Leon Wérthille, kun hän oli pieni poika.

Tarina

Pikku prinssi asuu kirjan alussa asteroidilla B612, jolla on kolme tulivuorta, joista yksi on jo sammunut, mutta Pikku prinssi pitää siitäkin hyvää huolta, sillä "ikinä ei voi tietää". Pikku prinssin seurana asteroidilla asuu myös kaunis ruusu. Pikku prinssi kuitenkin tuntee olevansa yksinäinen, ja lähtee asteroidiltaan. Kirjailija uskoo, että Pikku prinssi käytti apunaan muuttolintuja.

Pikku prinssi vierailee kuudella muulla asteroidilla ja tapaa näiden asukkaita, ennen kuin saapuu Maahan. Ensimmäinen hahmo, johon Pikku prinssi tutustuu Maassa, on kettu, jonka suusta kuullaan kirjan tärkeimpiä lauseita: "Tulet vastuulliseksi siitä, mitä olet kesyttänyt" ja "Se on aika, jonka olet ruusuun käyttänyt, joka tekee siitä ruususta niin tärkeän". Maassa Pikku prinssi tapaa myös kirjan kertojan, kirjailijan itsensä, joka on juuttunut Saharan autiomaahan lentokoneensa hajottua.

Pikkuprinssi Wikipediassa

Minun Pikkuprinssikoruni, nimeltänsä Pikkuprinssin planeetat:

1682659.jpg
0,8mm hopealankaa, hopealukko ja säätöketju.
Mustia lasihelmiä, pieniä sinisiä goldstone-helmiä
Planeetat 10mm kivihelmiä, Goldstone, Tiikerinsilmä, Kalsedoni, Dalmatian jaspis, Kalkkiturkoosi, Puukoralli, joku jaspis ja Sodaliitti.